dinsdag, 26 januari 2021

Intocht


De eerste drie dagen wordt er enthousiast gewandeld. Maar de zaterdag is altijd de meest speciale dag! Het eerste deel tot aan de rust is het nog ‘gewoon’ wandelen en ontvangen de wandelaars de laatste knipjes. Bij het vertrek van de rustplaats in Ven Zelderheide is de wandelkaart vol.

Het laatste stuk van de jeugd 4-daagse is de intocht. Vanaf de kern van Ottersum staat het dorp vol met opa’s, oma’s, pappa’s, mamma’s, ooms, tantes enzovoort. Ze staan te wachten met bloemen, iets lekkers of zelfs cadeautjes voor de wandelaars. Die hebben natuurlijk een prachtige prestatie neergezet! Vanaf 15.30 uur komen de wandelaars Ottersum binnen en loopt de stoet via de Bredeweg, Wilhelminastraat over de Lambertusstraat naar de Sint Janstraat. Via de Sint Janstraat lopen alle wandelaars naar het sportveld van Achates.

Diverse muziekgezelschappen zorgen voor gezellige muziek wat de intocht natuurlijk nog specialer maakt. In de straten hangen alle vlaggen uit en de ballonnen maken het nog feestelijker. De wandelaars, die misschien een klein beetje vermoeid raakten door al het wandelen, krijgen hierdoor nieuwe energie en lopen vol goede moed de laatste kilometer! Sommige groepen hebben allemaal dezelfde (zelfgemaakte) t-shirts aan, petjes op of dragen mooie spandoeken.

Aangekomen bij de finish gaan alle wandelaars onder de grote ballonnenboog door. Daarna worden ze nog allemaal welkom geheten en worden teksten op de spandoeken voorgelezen. Na het hijsen van de vlaggen ontvangen alle wandelaars de welverdiende medaille.

Bij het naar huis gaan ontvangen alle lopers nog een groot applaus van alle vrijwilligers. 

 

 

Over ons

Het KVW organiseert activiteiten voor kinderen t/m 12 jaar.

De grootste activiteit is onze AvondJeugdVierdaagse. De anderen zijn gekoppeld aan onze thema- en feestdagen.

Veel plezier met het bekijken van onze informatieve site.

 

Contact

Stichting Kindervakantiewerk Ottersum
Grevendaal 22
6595 BM Ottersum

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Lees verder...